Nederlands
English


Soorten chiptuning

Traditionele chiptuning
De chip in de ECU (Engine Control Unit, computer van de auto) wordt vervangen door een andere chip met tuningsoftware.

OBD (On Board Diagnosis) Tuning
De originele software van de auto wordt veranderd of vervangen door software die met een laptop of computer wordt aangebracht, de chip wordt niet vervangen. Bij conventionele chiptuning of OBD Tuning bestaat de mogelijkheid dat een dealer na de tuning niet goed meer kan updaten of uitlezen (storing zoeken).

Powerbox tuning
Een extern “kastje” wordt aan (de motor van) de auto gezet. Bepaalde waarden in de motor worden gemaipuleerd waardoor de auto rijker gaat lopen. Een powerbox staat in het algemeen bekend als niet een zuivere vorm van tuning. Het is, simpel gezegd, 'het voor de gek houden van de auto', zodat de auto meer gaat inspuiten. Middels een (goedkope) weerstand wordt het regelsignaal doorverbonden waadoor het brandstofmengsel wordt verhoogd. Er is derhalve geen sprake van brandstofbesparing, maar van een toename. Nog zorgwekkender is de reële kans op (blijvende) motorschade door een hogere expansietemperatuur.

Plug & Drive tuning
Het systeem van Aspen Chiptuning, een combinatie van de drie andere vormen. Een externe computer, met daarin een chip die de software van de auto vervangt of aanpast, wordt aan (de motor van) de auto gemonteerd. Anders dan bij Powerboxtuning resulteert dit in goed op elkaar afgestemde parameters in het motormanagement en dus in goede onderlinge doseringsverhoudingen.
Aspen Chiptuning: Minder motorslijtage door een ideale afstelling van het motormanagement Minder motorslijtage
Aspen Chiptuning: Ook voor vrachtauto's kunnen we het motormanagment aanpassen Bedrijfswagens

Nieuws

Het Aspen Chiptuning-systeem is ook toepasbaar op auto's met een geblokkeerde ECU Engine Control Unit. Dankzij de externe unit van Aspen kan een goede werking worden gegarandeerd. Plug and Drive chiptuning voor elk model en type.

Zelfs voor de vaak moeilijk te tunen motoren uit de VAG-Group zoals de TFSI, TSI en FSI die gebruikt worden in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda kan het Aspen systeem gebruikt worden.
Tel. +31 (0)599 354327